Borntorpets friluftsområde i Skinnskatteberg har fått ett ansiktslyft.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hoppas kunna få ihop 50 mil i vinter”, säger Ragnar Eriksson skidåkare från Skinnskatteberg. I klippet hör du varför nysatsningen gjorts och hur mycket den kostat. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Nysatsning för mer folk i spåren vid Borntorpet: ”Porten till vildmarken”

Publicerad

Borntorpet i Skinnskatteberg har fått ett ansiktslyft. Det för att locka fler ut i skidspår eller på löparrundan.

– Skinnskatteberg är ju porten till vildmarken, skog och natur är jätteviktigt för oss som bor här, säger Hans Markström, turismsamordnare Skinnskattebergs kommun.

Dels har en del av själva elljusspåret flyttats då det tidigare gick över privat mark, nu ligger sträckningen på kommunens mark. Dels har det byggts ett vindskydd och en grillplats.

– Spåret får en annan åkriktning så det blir vänligare att åka runt här, det var någon farlig backe där som nu försvinner, så nu kan de flesta åka det här spåret runt, säger Ragnar Eriksson skidåkare från Skinnskatteberg.

Snö till jul

Och lagom till jul- och nyårshelgerna har mer snö möjliggjort att skidspår kan dras.

– Det här är vårt vita guld och kan vi erbjuda jättefina skidspår här nu över jul och nyår så tycker jag det är mitt i prick, säger Hans Markström.

I klippet hör du varför satsningen gjorts och hur mycket den kostat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.