Lärkans simhall i Sala stängdes tillsvidare när en vattenläcka upptäckts. Foto: Sala kommun/arkiv

Oklart när Lärkan i Sala kan öppnas – behövs tillfällig lösning för simskola

Uppdaterad
Publicerad

Undervisnings- och 25-metersbassängen i Lärkans simhall i Sala ska renoveras. Innan det är gjort kan de inte öppnas för allmänheten igen.

 – Vi kommer att tillsammans med skolan titta på alternativ för elevernas simundervisning, säger Roger Nilsson, kultur- och fritidschef Sala kommun.

– Vi hoppas ju kunna öppna så snart som möjligt och vi kanske kan skjuta på simundervisningen under hösten och sedan intensifiera den när vi kommer igång, fortsätter han.

P4 Västmanland rapporterar att den stängda simhallen också ställer till det för simsällskapet som försöker hitta alternativa lösningar för sina medlemmar.

Stängdes efter läcka

Enligt kultur- och fritidschefen upptäcktes en vattenläcka i simhallen i påskas. Efter att en utredning konstaterat att en kollaps inte var trolig men heller inte kunde uteslutas, stängdes badet av hänsyn till såväl besökare som personal.

Sedan den 12 juni har simhallen varit stängd tills vidare.

– Tillsammans med politiken har vi bestämt att både undervisningsbassängen och 25-metersbassängen ska renoveras. På så sätt kan det bedrivas verksamhet här tills dess att det finns en ny simhall i Sala, säger Roger Nilsson.

Det finns ett politiskt inriktningsbeslut om att bygga en ny simhall i Sala men när det skulle kunna bli verklighet är oklart.

Som SVT rapporterat är kommunens ekonomi just nu också mycket ansträngd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.