Tonårspojke på moped körde in i polisbil i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om en person med ett vapenliknande föremål i Västerås. I samband med det körde en mopedist in i en polisbil och skadades svårt.

– Det är oklart om händelserna har med varandra att göra, säger polisens presstalesman Magnus Jansson Klarin.

Strax innan 17 på tisdagen larmades flera polispatruller till Skallberget efter att vittnen sett en person med ett vapenliknande föremål. Det utreds som grovt vapenbrott men inget vapen hittades och ingen greps.

– Jag kan inte säga mer eftersom det skulle kunna påverka vittnen i utredningen. Skulle det visa sig att det inte var ett skarpt vapen utan en softairgun eller annat så kommer rubriceringen ändras, säger Magnus Jansson Klarin.

I samband med händelsen körde en tonårspojke på moped in i en stillastående polisbil. Han fördes svårt skadad till sjukhus men tillståndet var stabilt, enligt Region Västmanland.

Det är oklart om pojken har något med vapenlarmet att göra. Men skulle han bli misstänkt överlämnas fallet till socialtjänsten eftersom han är minderårig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.