Polisen efter skotten mot flerfamiljshus i Västerås: ”Vi har inget att gå på”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns inledningsvis inte mycket att gå på när det gäller söndagskvällens skjutning mot ett flerfamiljshus i Västerås, berättar polisens presstalesperson.

– Det är svårt när vi varken har målsägande eller misstänkt gärningsman, säger Tobias Ahlèn, presstalesperson på polisen region Mitt.

Polisen utreder nu skottlossningen mot ett flerfamiljshus på Gideonsberg i Västerås, men förutsättningarna för utredningen kunde ha varit bättre. För polisen har inte lyckats hitta någon inblandad än.

 – Vi hittade inga personer på plats, varken någon person som är misstänkt eller skadad, säger Tobias Ahlèn, presstalesperson på polisen region Mitt.

Polisen utreder nu bland annat om det finns tidigare händelser som går att sätta i samband med skotten. Man har även hållit förhör med personer på platsen.

Under måndagsförmiddagen sökte polisen av området utanför fastigheten med polishund och hittade flera tomhylsor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.