Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var stor spridningsrisk på branden i torvmossen Finnmossen utanför Surahammar, och risk för skogsbrand om den skulle ta sig till skogen. Foto: SVT

Brand på Finnmossen i Surahammar under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

En brand tog fart i en traktor på torsdagen och spred sig sedan till gräset på en torvmosse i Surahammar med risk för skogsbrand om branden nått skogen. Branden nu under kontroll och bevakning och eventuell eftersläckning överlämnad till markägaren.

Larmet om branden kom till räddningstjänsten strax efter klockan 13 på torsdagen. En traktor hade börjat brinna och elden spred sig till gräset på torvmossen Finnmossen i Surahammar.

– Det är ungefär 200 kvadratmeter som brinner. Det är inga bostäder som är hotade i nuläget, berättade Tommy Wållberg, räddningsbefäl under eftermiddagen.

Omkring klockan 15.30 på torsdagen var branden omringad, och räddningstjänsten bedömde att spridningsrisken var över. Räddningstjänsten var på plats med flera styrkor och helikopter. Enligt Sveriges Radio P4 Västmanland kallades också brandflyg in.

Räddningstjänsten lämnade över området på torsdagskvällen för bevakning och eventuell eftersläckning till markägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.