Skolkarusellen i Hallstahammar på 65 sekunder Foto: SVT

Skolkarusellen i Hallstahammars kommun fortsätter: ”Får nog göra en pudel”

Publicerad

Under flera år har Hallstahammars kommun byggt ut och flyttat runt i skolorna i kommunen för att skapa mer elevutrymme. Och än är inte sista åkturen gjord.

– När det gäller tankarna att göra om Fredhemskolan till förskola får vi nog göra en pudel, säger Kjell Ivemyr (S).

Det arbetas för att skapa större lokalutrymme i Hallstahammars skolor. Från 2016 när Parkskolan gjordes om och fram till 2021 när nya Näslundsskolan är tänkt att vara klar, satsas totalt 190 miljoner kronor visar kommunens siffror.

SVT har tidigare rapporterat om några av de olika stegen, som när låg- och mellanstadieeleverna flyttade in på Lindboskolan.

I klippet finns alla turer och prislappar i skolkarusellen åren 2016-2021.

Omflyttningar och utbyggnader har längs vägen fått både ris och ros av bland annat föräldrar. Och varken utbyggnaden av Tunboskolan eller kommande bygget av nya Näslund kommer att vara den sista turen, tror politikerna.

Tittar på Fredhemskolan

Befolkningsutvecklingen och positiv inflyttning gör att planerna som funnits för gamla Fredhemskolan har hunnit förändras.

– Där hade vi ju en tanke på att göra om den till förskola, men fortsätter den här utvecklingen med invånarantal och inflytt då måste vi nog göra en pudel på det och titta på att behålla den skola, säger Kjell Ivemyr (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Kjell Ivemyr (S) Foto: SVT

Viktigt framåt, menar Moderaternas gruppledare Jenny Landernäs, är att kommunen blir bättre på framförhållning.

– Skolkarusell är ju ett väldigt bra ord i det här sammanhanget för man har ju flyttat klasser från det ena stället till det andra, och ibland med väldigt kort varsel och låg framförhållning. Det är väl det som gjort att det känts lite kaosartat, säger hon.

Jenny Landernäs (M) Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.