polistejp i förgrunden, kvinnlig polis och en polisbil bakom i bostadsområde Västerås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av stora delar av bostadshuset på Sandgärdet i Västerås efter nattens skottlossning. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Skottlossning mot flerfamiljshus i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus på Sandgärdet har beskjutits natten mot fredag. Flera personer larmade, men ingen ska ha skadats.

Skottlossningen skedde strax innan klockan fyra på morgonen. Polisen har en pågående insats på platsen och är därför återhållsam med information men säger att ingen person har skadats. Ingen är heller frihetsberövad.

– Platsen är avspärrad och vi arbetar där och säkrar bevis. Vi har hittat något, säger RLC-befäl Joar Källman, men vill inte berätta vad eller om det finns någon misstänkt.

Man utreder potentiella gängkopplingar, men ser just nu ingen fara för allmänheten. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott.

Här har det skjutits i Västerås under 2024

Sex skottlossningar i Västerås 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inga skottskadade i år”. SVT:s reporter Rasmus Hammarström går igenom årets förhållandevis få skottlossningar i Västerås. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.