Tezz Tordsdotter Åkerman

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inget konstigt”, säger Tezz Tordsdotter Åkerman själv om styrelsens beslut att inte fortsätta med henne som vd för Västerås flygplats. Foto: SVT Arkiv

Tezz Tordsdotter Åkerman avsätts som vd för Västerås flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Tezz Tordsdotter Åkerman får lämna sin vd-post vid flygplatsen i Västerås efter beslut av flygplatsens styrelse. Samtidigt står det klart att hon på nytt är misstänkt för tjänstefel.

– Jag har varit på flygplatsen i åtta år och haft utmaningar precis som alla andra, men också oerhört roligt i arbetet jag haft förmånen att jobba med. Nu vill man ha en annan inriktning på sitt ledarskap och det är inget konstigt, säger Tezz Tordsdotter Åkerman till SVT Nyheter Västmanland.

Styrelsen för Västerås flygplats tog beslutet att avsätta henne under måndagen.

– Vi bedömer att vi behöver ett annat typ av ledarskap för att ta flygplatsen vidare. Därför avslutar vi vårt kontrakt med Tezz, säger Billy Bergåker, styrelseordförande för Västerås flygplats.

Varför klaffar inte framtiden med Tezz som vd?

– Det är svårt att gå in i detalj på det, men vi har lite olika profiler, säger han.

– Nu vill vi utveckla flygplatsen med det samhällsnyttiga flyget som vi har, i kombination med andra flyg som bidrar till att täcka kostnaderna för flygplatsen.

Utreds för tjänstefel

Tezz Tordsdotter Åkerman utreds för tjänstefel då hon misstänks ha agerat felaktigt när en journalist begärde att ta del av offentliga handlingar, vilket bland andra P4 Västmanland har rapporterat.

– Det måste du fråga styrelseordförande om. Det är något jag fått kännedom om i dag genom att läsa tidningen. Jag kan varken kommentera eller ha en synpunkt om det, säger Tezz Tordsdotter Åkerman.

– Jag visste inte att den hade öppnats igen förrän i morse. Den har ingenting med avvecklingen av Tezz att göra. Absolut inte, säger styrelseordförande Billy Bergåker.

I klippet: Hör Tezz Tordsdotter Åkerman kommentera styrelsens beslut på telefon till SVT Nyheter Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.