Närbild på en BMW-fälg som står på en grusig väg, med en marina i bakgrunden. Fälgen har en modern design med flera ekrar och synlig märkeslogotyp. Området har höstlika detaljer som gyllene löv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad gör polisen för att förebygga bildelsstölder? Se mer i klippet. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Våg av bildelsstölder i Västerås – polisen varnar: ”Det kommer fler”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har flera BMW-ägare i Västerås drabbats av stölder, där rattar, instrumentpanel och GPS-utrustning försvunnit. Polisen misstänker internationella stöldligor och att stöldturnén inte är över än.

– Sverige och Västerås i det här fallet blir ju lite som ett smörgåsbord där man plockar åt sig det man vill ha, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Under den senaste veckan har bildelsstölder inträffat på Gideonsberg, Nordanby och Eriksborg i Västerås. Alla drabbade äger BMW-bilar. Polisen misstänker att det är en internationell liga som ligger bakom och att fler stölder kan ske. Därför uppmanar man BMW-ägare i hela Västerås att vara extra vaksamma.

– Ställ bilen i ett garage. Försök försvåra så mycket du kan. Har du inte garage, ställ den synligt där gärna grannar också har möjlighet att se bilen. Viktigast av allt, var uppmärksam, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

”Oftast kvar en stund” – se hur polisen resonerar kring bildelsstölder i Västerås i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.