Vårdföretag misstänks ha lurat Västerås stad på miljonbelopp

Publicerad

Ägaren till ett vårdbolag i Västerås som arbetar med boendestöd åtalas nu misstänkt för grovt bedrägeri. Bolaget ska ha fuskat till sig 2,3 miljoner kronor från Västerås stad.

Ägaren till vårdföretaget ska vid upprepade tillfällen förmått anställda på Västerås stad att betala ut för stora ersättningar för boendestöd. Gärningarna har skett mellan januari 2021 tom april 2022 och summan ska uppgå till närmare 2,3 miljoner kronor enligt åtalet. Den åtalade nekar till brott.

Företaget ska till exempel ha begärt ersättning för utförda tjänster på dagar då anställda inte ens jobbat, utan varit sjuk, ledig eller hemma för vård av barn. Även ersättning för utförda tjänster på helger har gjorts, men där man efter granskning sett att inget eller mindre arbete utförts.

Vi har tidigare rapporterat om att Västerås stad polisanmält företaget och avslutat allt samarbete med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.