I den familjeägda pizzerian eldas det i vedugnen. Pizzabaket kräver omkring en kubikmeter björkved varje vecka, berättar pizzabagaren Adel Kamal. Men att få tag i ved är tufft.
– Vi efterfrågar ved hela tiden, och lägger ut frågan i sociala medier. Det finns vissa som har, men i städer som ligger ganska långt bort. De har också haft ganska lite, och det är dyrt att åka långt för så lite ved, säger han.
Köper från varuhus
Tidigare hade de leverantörer som körde ut ved till restaurangen, och priserna var lägre.
– På senare tid har det inte funnits någon, så vi har åkt och köpt björkved själva från större varuhus. De berättar att det kommer att vara svårt att ta in till vintern, så vi försöker köpa så mycket vi kan för att klara oss, säger Adel Kamal.
Oro inför vintern
Adel berättar att han och kollegerna på restaurangen har kontakt med övriga vedugnspizzerior i staden.
– Det är samma för alla. De har också svårt att hitta björkved, säger han.
Nu är de oroliga inför hur det ska gå under vintern.
– Vi är oroliga, för utan ved blir det ingen pizza. Vi har bara vedugnen. Men vi får hoppas på det bästa och att vi hittar en leverantör, säger Adel Kamal.
I klippet berättar Adel Kamal om den svåra situationen med bristen på ved, hur mycket priserna har ökat och hur det påverkar kunderna.