• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

VSK Bandy lämnar arrangemanget – men SM-finalerna stannar i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Västerås SK bandy kommer inte att vara med som partner när SM-finalerna ska arrangeras kommande år. Det säger klubbens ordförande till P4 Västmanland. Men enligt Svenska bandyförbundet är arrangemanget inte hotat – det blir kvar i Västerås oavsett.

Efter ett lyckat arrangemang 2024 meddelade Svenska bandyförbundet att de väljer att förlägga SM-finalerna i bandy för damer, herrar och juniorer i Västerås även 2025 och 2026.

Efter onsdagens årsmöte meddelade VSK bandy dock att föreningens tuffa ekonomiska situation lett till beslutet att de inte kommer ställa upp som partner kommande år om premisserna är desamma som tidigare.

Bandyfinalerna i Västerås 2024

Föreningens nyvalde ordförande Patrik Anderbro säger till SVT att fokus för VSK framöver behöver vara att få ordning på den egna ekonomin.

SM-finalerna i bandy kvar i Västerås

Svenska bandyförbundet är helägare av evenemanget SM-finalerna. Medarrangör är Västerås stad. VSK:s roll vid arrangemanget har varit att, precis som andra partners, hjälpa till med vissa delar mot betalning – som bemanning och funktionärer.

Att VSK inte har möjlighet att vara med framöver hotar inte evenemanget i Västerås, enligt Pär Gustafsson, generalsekreterare för Svenska bandyförbundet.

– Det är klart att vi gärna vill att VSK är med när vi arrangerar finalerna i Västerås, men har de inte möjlighet får vi utöka samarbetet med Tillberga bandy eller öppna för en annan aktör, säger Pär Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandyfinalerna i Västerås 2024

Mer i ämnet