Programledaren tecknar ordet ”biograf”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Biografer i Storbritannien blir mer tillgängliga för döva

Publicerad

Paramount tar initiativ för att göra bioupplevelsen mer inkluderande genom att erbjuda textade visningar av nya filmer dagen före premiär

I ett steg mot ökad tillgänglighet för döva och hörselskadade i Storbritannien, har filmbolaget Paramount beslutat att visa sina nya filmer med undertext dagen innan de officiella premiärerna. Bland de filmer som visas finns storfilmer som ”Transformers” och ”Gladiator 2”.

British Deaf Association hyllar de textade specialvisningarna som ett lysande initiativ för målgruppen. För att ytterligare stödja detta har Paramount arrangerat informationsträffar för biografägare och personal om döva och hörselskadades behov.

Storbritannien har en stor befolkning av döva och hörselskadade, uppgående till 18 miljoner personer, vilket gör detta initiativ särskilt betydelsefullt. Nyheten rapporteras av ABC News.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet