Ljusdal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Familjen till avliden gärningsman i Ljusdal uttrycker sorg och stöd

Publicerad

Efter övergreppen på fyra förskolor i Ljusdal har gärningsmannens familj uttryckt sin sorg och sitt stöd till offren genom ett meddelande via kommunen

Nio flickor i Ljusdal har blivit utsatta för övergrepp på fyra olika förskolor. Gärningsmannens familj har nu, genom ett meddelande via kommunen, uttryckt sin djupa sorg och medkänsla för offren. ”Vi är förkrossade över vad vår släkting har gjort, vi tänker på hans offer och vill att de ska veta att vi är så ledsna över vad som har hänt. Vi känner oss också svikna, arga, bedrövade över att någon vi trodde vi kände har gjort det här,” skriver familjen. Som en reaktion på händelserna har Ljusdals kommun förstärkt bemanningen i förskolorna och planerar att se över rutiner kring ensamarbete och användning av privata mobiler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.