Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Jessica Madan Årets medlem i SDUF

Uppdaterad
Publicerad

I samband med förbundsstämman den gångna helgen beslutade Sveriges Dövas Ungdomsförbunds styrelse att utse Jessica Madan till Årets medlem.

Madan får priset för sin insats för att hindra Norrlands Dövas Ungdomsråd att bli vilande.

Motiveringen:

Sveriges Dövas Ungdomsförbunds förbundsstyrelse 2021-2022 har efter ett styrelsebeslut överenskommit om att begynna ett nytt diplom där en medlem som SDUF anser har gjort något som har haft ett stort inflytande bland det gångna årets händelser tilldelas “Årets medlem”.

Förbundsstyrelsen tilldelar Jessica Madan “Årets medlem” 2022, med anledning av hennes enorma tillsats och roll i att hindra Norrlands Dövas Ungdomsråd (NDUR) från att bli vilande. SDUF fascineras av Jessicas värdefulla driv som har lett till att ett förbund fortfarande hålls vid liv och vill därför lyfta upp det med ett diplom. Det teckenspråkiga föreningslivet håller sig levande genom eldsjälar som Jessica, som lägger ned tid och energi för att upprätthålla dövrörelsen. Enstaka individers driv och engagemang är betydande för att döva och hörselskadade fortsatt ska få tillgång till ett föreningsliv där de inkluderas och får möjlighet att påverka.

Förbundsstyrelsen hoppas och tror på att Jessica Madans insats i det svenska teckenspråkiga föreningslivet år 2022 även inspirerar andra till att fortsätta deras värdefulla föreningsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet