• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

KLART: Jesper får bo kvar: ”Det finns en rättvisa”

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Fredriksson Werner som är dövblind får bo kvar på boendet i Finspång. Det har Högsta Förvaltningsdomstolen fastslagit.

Så här skriver hans mamma Anna Werner i Facebookgruppen Händer i Kumla på måndagen:

”Ja, ja, JAAAAAA! ÄNTLIGEN! Idag kom beslut från Högsta Förvaltningsdomstolen. Man beviljar INTE prövningstillstånd. Kammarrättens dom kvarstår. Jeppe får bo kvar!

Teckenspråksvärlden

Efter tre år av prövningar, tårar ilska, sorg, förtvivlan och kamp så har Jeppe äntligen fått rätt. Rätt till delaktighet rätt till kommunikation på egna villkor, rätt till självbestämmande”

Fallet med Jesper Fredriksson har rört upp känslor och engagerat många. 23-åringen skulle tvingas flytta från sitt boende – mot både sin och familjens vilja.

Detta är de senaste turerna: Den 31 maj 2021 beslutade Kammarrätten att Jesper skulle få bo kvar på Mo gård, och gick därmed emot förvaltningsrättens beslut. Den 28 juni 2021 överklagade Socialnämnden i Kumla förvaltningsrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen. Men nu har alltså Högsta Förvaltningsdomstolen fastslagit att Kammarrättens dom kvarstår och det betyder att Jesper får bo kvar på boendet i Finnspång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet