Lavrov: Kommer att sluta med överenskommelse

Uppdaterad
Publicerad

Det Ryssland kallar ”situationen i Ukraina” (det vill säga kriget) kommer att sluta med ett avtal mellan länderna. Det sa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov igår, enligt ryska medier. Vilket innehåll fredsavtalet får beror dock på den ”militära situationen”, menar Lavrov. Han säger också att det finns en reell risk för kärnvapenkrig och att man ska vidta åtgärder för att minska den risken.

Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba kommenterade på måndagskvällen Lavrovs uttalande om att det finns ett reellt hot för ett tredje världskrig.

”Det betyder bara att Moskva känner på sig att det kan bli ett nederlag i Ukraina”, skriver Kuleba på Twitter under måndagskvällen.

Fem tågstationer i de västra delarna av Ukraina har beskjutits, enligt chefen för Ukrainas järnvägar. Explosioner har hörts i Lviv, Zjytomyr, Rivne och Vinnytsia, rapporterar lokala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina – teckenspråk

Mer i ämnet