Programbild för Deaf International Summer Festival 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programbild för Deaf International Summer Festival Foto: Deaf International Party

Skjutning vid sommarfestival för döva i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer skadades i en skjutning under den internationella sommarfestivalen för döva i Italien i lördags. De misstänkta gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Festivalen är en stor nöjeshändelse för döva ihela världen, bland annat var Marvel-stjärnan Lauren Ridloff och de svenska underhållarna Jamila och Amina Quahid med i programmet. Festivalen ägde rum på ett konferenshotell i staden Salerno i Italien. Skjutningen inträffade vid midnatt utanför hotellet. Där befann sig den italienska motorcykelgruppen Deaf Bones Motorcycle, som också var med som en programpunkt under festivalen. Två döva bröder från Neapel misstänks ligga bakom skjutningen. De var registrerade som deltagare på festivalen tillsammans med sina familjer.

MC-gänget befann sig utomhus under lördagkvällen, framför hotellet där festivalen pågick. De misstänkta bröderna närmade sig MC-gänget. Enligt uppgift uppstod bråk och plötsligt drog bröderna vapen och sköt mot MC-gänget. Tre män i 50-årsåldern blev skadade, varav en allvarligt. Bröderna flydde platsen i en skåpbil. Polisen söker fortfarande efter de misstänkta gärningsmännen.

Teckenspråksvärlden

Händelsen skapade panik bland deltagarna på festivalen, folk flydde ut ur byggnaden som evakuerades. I efterhand har flera festivaldeltagare delat sina tankar om händelsen på sociala medier, däribland Lauren Ridloff.

Ridloff skriver på sin Instagram att skjutningen vid festivalen var en skrämmande händelse och att hon önskar att det tragiska vapenvåldet ska minska i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet