Skott mot synagoga och kyrkor i Dagestan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Minst 15 poliser, en präst och en kyrkvakt uppges ha dödats och många personer har skadats när två kyrkor och en synagoga attackerades i ryska delrepubliken Dagestan. Foto: AP

Skott mot synagoga och kyrkor i Dagestan

Publicerad

Minst 15 poliser, en präst och en kyrkvakt uppges ha dödats och många personer har skadats när två kyrkor och en synagoga attackerades i ryska delrepubliken Dagestan. Flera misstänkta gärningsmän ska ha skjutits ihjäl, rapporterar ryska medier.

Klockan var runt 18 lokal tid när ett okänt antal beväpnade män ska avlossat skott mot två ortodoxa kyrkor och en synagoga i staden Derbent. Uppgifterna kring händelsen är oklara.

Ryska myndigheter skriver att man utreder händelsen som en terrorattack. Flera misstänkta gärningsmän ska ha skjutits ihjäl, enligt ryska medier. En sorgeperiod har utlysts i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.