Foto: TT

Telia köper TV4 och C More

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska teleoperatören Telia köper Bonnier Broadcasting, där tv-verksamheten TV4 och C More ingår. Men först måste affären granskas av konkurrensverket. Det hela förväntas bli klart under andra halvåret 2019.

Telia köper Bonnier Broadcasting inklusive TV4 och C More för 9,2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från Telia, men först måste affären granskas av konkurrensverket. Konkurrensprövningen avslutas och bedöms i EU.

Affären berör över 1 000 anställda i Sverige och Finland.

Flera har uttryckt oro över att Telia, som till 37,3 procent ägs av staten, nu kommer att äga delar av TV4 om konkurrensverket godkänner affären. Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson säger till TT att affären olämplig.

– Det är problematiskt att staten är så dominerande på marknaden. Vi skulle se det som olämpligt i alla länder, och det är olämpligt även i Sverige. Man ska aldrig kunna ifrågasätta oberoende nyheter, säger Elisabeth Svantesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.