Coop har betalproblem. Arkivbild. Foto: ALI LORESTANI/TT

Coops problem lösta – kortbetalning fungerar igen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen slutade plötsligt matvarukedjan Coops betalterminaler att fungera. Detta innebar att inga kunder kunde betala med kort i kassorna.

Problemet uppstod vid 20.30 på onsdagen och drabbade alla Coops butiker i hela landet. Vid tvåtiden under natten mot torsdagen kunde problemet åtgärdas och alla kunder ska nu kunna betala med kort igen.

Under kortstrulet gick det att betala med Swish och kontanter, samt med den såkallade ”Scan and pay”-funktionen som över 500 av Coops butiker har. Det gick även att betala på företagets hemsida.

Tekniskt fel

Enligt Coops presstjänst låg problemet hos tredje part, hos vad man kallar Coops ”serverpartner”.

– Det var en tredjepartsleverantör som har hand om servrar som hade ett tekniskt fel, säger Coops presstalesperson Marcus Björling.

Björling vill inte uppge namnet på leverantören och säger att Coop inte känner till om andra företag drabbats av problemen. Han framhåller också att det inte rör sig om någon form av attack, likt den Coop utsattes för under sommaren 2021.

– Vi kan helt utesluta att det skulle röra sig om en attack.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.