Wilma Ritzén har redan gjort två mål under Conifa VM. Foto: Ole Nicklas Mienna Guttorm, Sameradion

Sápmi klart för final i Conifa VM

Sápmi är klart för final i Conifa VM.

Det efter ha vunnit sin andra match i turneringen med 2-0 mot Tamil Eelam.

Wilma Ritzén gjorde ett av målen när hon rullade in en retur i början av andra halvlek.

Sápmi vann sent på tisdagskvällen premiären i Conifa VM med 2-0 mot Szeklerland efter bland annat ett mål av Wilma Ritzén.

På onsdagen spelade Sápmi sin andra match i turneringen när Tamil Eelam stod för motståndet.

Då slog Rizén till igen när hon efter 51 minuters spel bröt dödläget och enkelt kunde rulla in en målvaktsretur efter ett tungt skott från Thea Nordkyn Nygård till 1-0.

Sápmi vann till slut med 2-0 efter att Klara Norlemann nickat in det andra målet och Sápmi är redan nu klart för lördagens final.