• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Handels kräver hårdare kontroll av trängsel i butiker

Uppdaterad
Publicerad

Många affärer följer inte riktlinjerna för minskad smittspridning.Nu kräver fackföreningen Handels hårdare kontroller av butiker ochvill att de som inte följer reglerna ska kunna stängas precis somrestauranger.

Handels vill bl.a. se krav på plexiglas vidkassorna och föreslår trängselvärdar för att det inte ska vara förmånga i butiken samtidigt.

Får man inte igenom kraven övervägerHandels att lägga ett fackligt skyddsstopp och på så sätt kunnastänga butiker som missköter sig, enligt Ekot i Sveriges Radio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.