Under toppmötets andra dag diskuterades främst det egna försvaret.
SVT:s utrikeskorrespondent David Boati säger att torsdagens möte framförallt handlat om Natos strategi framåt.
– Rysslands anfallskrig har ritat om kartan rejält och det handlar mycket om att rusta upp i Östeuropa. Nato har skickat betydligt mer trupp. Lettlands försvarsminister uttryckte det som om man vill stoppa en mobbare måste man kunna se honom i ögonen och säga: Vi kan slå tillbaka.
De senaste åren har Nato byggt upp fyra stridsgrupper. Minst 2 000 man befinner sig i Polen, Estland, Lettland och Litatuen. Nu ska ytterligare fyra grupper tillkomma i Bulgarien, Rumänien, Slovakien och Ungern.
– Det är framförallt länder som har en historia av att ha en känslig relation till det som då var Sovjet – som blir mer nervösa nu. Det är där man rustar upp för att markera mot Ryssland, säger David Boati.
Sveriges och Finlands ansökan
Efter mötet svarade Jens Stoltenberg på frågor om den pågående processen kring Sveriges och Finlands ansökan till Nato.
– Vi jobbar för det ska lösa sig så snabbt som möjligt. Vi är glad för all stöttning från en lång rad Nato-länder. Vi jobbar aktivt från Natos sida, det är många kontakter på olika plan. Jag reser, har möten och pratar i telefon med framför allt Sverige, Finland och Turkiet, men också andra Nato-länder.
Han vill inte gå in på några detaljer kring samtalen som pågår av hänsyn till processen.
– Vi pratar om kampen om terror och andra bekymmer som Turkiet har tagit upp. Jag gör mitt yttersta för att få den processen att gå i rätt riktning.
Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist, som var på plats under onsdagen, pratade om Sveriges ansökan i SVT:s Morgonstudion.
– I stort sett alla länder sa att det är viktigt att vi blir medlemmar snabbt. Sen är det frågan om Turkiet. Jag hade ett möte med deras försvarsminister i går (onsdag reds. anm.). Vi har en dialog och försöker steg för steg lösa de här frågorna. Det är inte lönt att spekulera. Vår ansökan ligger och vi ska driva det här i mål.