• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

EU-magasinet med Niklas Svensson, Pia Gripenberg och Bengt Norborg i SVT:s riksdagsstudio.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programledare Niklas Svensson med gästerna Pia Gripenberg, ekonomireporter DN och Bengt Norborg, korrespondent SVT i SVT:s riksdagsstudio. Foto: SVT

EU-magasinet: Mellanöstern, Ukraina och EU:s ekonomi

Uppdaterad
Publicerad

Några av de senaste debatterna i EU-parlamentet i Strasbourg och andra EU-nyheter kommenteras och analyseras.

EU-magasinet handlar den här gången om den eskalerande konflikten i Mellanöstern och vilken roll ett splittrat EU kan spela, och vad som samtidigt händer i Ukraina. Med Pia Gripenberg, ekonomireporter DN och tidigare Brysselkorrespondent, och Bengt Norborg, Ukrainakorrespondent och tidigare korrespondent i Mellanöstern.

Det andra huvudämnet är orosmolnen som tornar upp sig för den europeiska ekonomin och EU:s vägval för att kunna konkurrera med USA och Kina. Med Pia Gripenberg och Kristian Åström, ekonomikommentator Sveriges Radio.

EU-magasinet

Det blir också en nyhetsuppdatering med SVT:s Europakorrespondent i Bryssel, Ulrika Bergsten, om Ungerns ordförandeskap, gårdsförsäljning och migration.

Programledare: Niklas Svensson
Från 10/10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-magasinet

Mer i ämnet