SVT:s korrespondent i Peking, Ulrika Bergsten, berättar om sitt första år i Kina och konstaterar att det är ett slutet land som det är svårt att tränga in i.
– Man arbetar mycket med hypoteser och teorier och spår i kaffesump, säger hon.
Och det har blivit allt svårare att jobba som journalist i Kina.
– Förr i världen fanns det åtminstone akademiker man kunde intervjua och det fanns oliktänkande. De finns inte tillgängliga längre.
Det är lättare att skildra vanliga kinesers vardag, förklarar Ulrika.
Något hon hoppas på är att få åka till Tokyo under OS där nästa sommar, trots att SVT inte har sändningsrättigheterna. Ulrika Bergsten var i Peking 2008 och i London 2012.
– Du måste ju äta så gott hela tiden. Vad är det bästa av det kinesiska köket?
– Yunnanmaten! Södra Kina.
– Vad utmärker den?
– Det är så mycket smaker. Det är vitlök, lime, citron. Det är mycket goda grönsaker, fantastiska grönsaker. Och skaldjur. Och dumplings förstås också, säger hon längtansfullt.
Hör hela intervjun i klippet.
Programledare: Anna Hedenmo.