Alice Teodorescu Måwe (KD/EPP) och Adnan Dibrani (S/S&D) är två av dem som diskuterar om att vara ny på jobbet i EU-parlamentet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alice Teodorescu Måwe (KD/EPP) och Adnan Dibrani (S/S&D) är två av dem som diskuterar om att vara ny på jobbet i EU-parlamentet. Foto: SVT

Ny på jobbet i EU-parlamentet

Publicerad

Vilka frågor vill Sveriges nya EU-parlamentariker driva, hur stor är skillnaden mellan att tillhöra en stor eller en liten partigrupp och hur är det att återvända som parlamentariker efter tio år? Samtal på plats i Strasbourg med EU-parlamentariker.

Det är ju ett nytt parlament som tagit plats efter EU-valet i juni, och i och med det både nya och nygamla parlamentariker. Vilka är de stora utmaningarna när man ska lära sig att navigera korridorerna i Strasbourg och i Bryssel? Och hur får man inflytande i sina hjärtefrågor?

Medverkande EU-parlamentariker: Alice Teodorescu Måwe (KD/EPP), Adnan Dibrani (S/S&D)

och Isabella Lövin (MP/G/EFA).

Programledare: Niklas Svensson.

Från 17/9.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.