Kort efter beskedet bekräftar också Azerbajdzjan försvarsministerium vapenvilan, rapporterar Reuters.
Ryska fredsbevarande styrkor ska ha medlat i frågan. Överenskommelsen nåddes vid klockan 11, svensk tid, på onsdagen.
Senare på eftermiddagen meddelade Azerbajdzjan under en presskonferens att de vill återintegrera Karabachs armenier på ett ”fredligt sätt”, efter att ha försökt tvinga de påstådda armeniska styrkorna att lämna regionen, rapporterar Reuters.
– Överlämningen av armeniskt artilleri kommer att koordineras av ryska fredshållare, säger Azerbajdzjans utrikespolitiske rådgivare Hikmet Hajiyev.
Han betonade samtidigt att det inte finns något behov av ett möte i FN:s säkerhetsråd om konflikten.
– Alla problem måste lösas på plats.
På torsdagen ska ”integrationssamtal” inledas med Azerbajdzjan.
Tusentals dödade i senaste konflikten 2020
Så sent som 2020 låg Azerbajdzjan och Armenien i krig med varandra. Då dog över 6 500 människor. Sedan dess har Ryssland haft fredsbevarande styrkor i landet. På senare tid har spänningarna ökat runt den armeniska utbrytarregionen Nagorno-Karabach i Azerbajdzjan.
Vägen ut ur den bergiga regionen har blockerats av Azerbajdzjan och båda sidor har beskyllt varandra för att bryta vapenvilan som förhandlades fram 2020.
Tisdagens militära anfall dödade minst 25 människor och ett hundratal ska ha skadats.
Fakta: Svårlöst konflikt om Nagorno-Karabach
- Nagorno-Karabach är ett bergsområde i södra Kaukasien som ligger inom Azerbajdzjans gränser, men som i praktiken är en utbrytarregion under Armeniens vingar, med i huvudsak armenisk befolkning. Området har stått i centrum för en decennier lång territoriell konflikt mellan länderna och två krig har utkämpats om området sedan 1991.
- I augusti och september 2020 dödades tusentals stridande under sex veckor. Ryssland medlade då fram ett avtal om vapenvila, som innebar att Armenien fick avstå delar av territorier som de hade kontrollerat i årtionden, samtidigt som Ryssland satte in fredsbevarande styrkor som bemannar den fem kilometer breda Latjin-korridoren för att säkerställa fri passage mellan Armenien och Nagorno-Karabach.
- Så sent som i slutet av juni blossade dödliga strider upp i den länge omstridda regionen. Parterna anklagar regelbundet varandra för att bryta den vapenvila som ska råda i regionen.
- Baku och Jerevan har försökt att förhandla fram ett fredsavtal med hjälp av EU och USA, vars diplomatiska engagemang i Kaukasus har irriterat Ryssland.