Fatma Salkan tar med oss på husesyn i huset där hon levt hela sitt liv. Från balkongen brukade man kunna se många av de lokala kulturskatterna längs med Tigrisfloden.
Snart är huset ett minne blott, begravt under vattenmassorna. Liksom resten av den historiska staden Hasankeyf.
– Jag skulle önska att det gick protestera men då kan man råka illa ut, säger Fatma Salkan.
Erdogan framhåller projektet
Hasankeyf och floddalen längs Tigris är en kulturskatt med lämningar av bosättningar som är mer än 11 000 år gamla.
Några mil längre ned längs floden står den gigantiska vattendammen Ilisu-dammen färdigställd. Man inväntar klartecken att börja fylla bassängerna och floddalen.
President Erdogan framhåller projektet som en stor framgång och menar att energiförsörjningen från Ilisu-dammen kommer att stärka Turkiet.
Miljöaktivister menar däremot att projektet kommer att få förödande konsekvenser för ekosystemet längs med Tidigrisfloden som rinner nedströms genom Irak.
”Här är våra förfäder begravda”
Ridvan Ayhan, som själv växte upp i en av många tusenåriga grottorna här, har ägnat en stor del av sitt liv att försöka rädda Hasankeyf.
– Här ligger våra förfäder begravda, här finns våra rötter, hela mänsklighetens urprung. Det är ett svek mot mänskligheten att begrava det under vatten.
Men aktivisternas hopp att stoppa projektet verkar förlorat. Det sista hoppet stod till Europadomstolen som i våras beslutade att inte ta upp fallet.
Turkiet säger att dammen ska invigas denna månad. Många turister passar på att kommer hit för att ta en sista selfie.
– Det är bedrövligt att tusenårig historia ska begravas under vatten. Jag tycker är ett felaktigt beslut, de hade kunna anlägga dammen någon annanstans. Det är sorgligt, säger turisten Ali Ertul.
Byggnader har flyttats
En del historiska byggnader i Hasankeyf har flyttats innan floddalen ska dränkas. Bland annat en 600 år gamla moské som flyttats till nya Hasankeyf, en spökstad i betong dit Hasankeyfs invånare ska flytta när den gamla staden hamnar under vattenytan.
Men Fatma Salkan tänker bo i det gamla huset så länge hon bara kan.
– Vissa säger att vi tvingas flytta om en månad, andrasäger två månader. Ingen vet säkert, men snart, säger Fatma Salkan.