• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Rupert Murdoch ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

I ett brev som kommer att publiceras i rikstäckande, brittiska tidningar på lördagen ber Rupert Murdoch hela Storbritannien om ursäkt för den pågående avlyssningsskandalen.

I brevet, som publicerats på Sky News hemsida, skriver Rupert Murdoch bland annat:

”Vi beklagar djupt de felaktigheter som har begåtts.”

Avlyssningskandalen i brittisk press

”Vi ber om ursäkt för lidandet dessa har orsakat de drabbade, och vi beklagar att vi inte agerade på ett tidigare stadium för att bringa klarhet i situationen.”

Enligt Sky News har Murdoch även träffat familjen till den mördade flickan Milly Dowler, vars mobilsvar avlyssnades av reportrar från tidningen News of The World.

Enligt BBC News beskrev familjen Dowlers advokat, Mark Lewis, Murdoch på följande sätt efter mötet.

-Rupert Murdoch var ödmjuk, skakad och uppriktig. Han bad upprepade gånger om ursäkt.

Murdoch hade själv bett om mötet, vilket ägde rum på det femstjärniga hotellet One Aldwych Hotel i London, enligt Sky News.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avlyssningskandalen i brittisk press

Mer i ämnet