27 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Källa: Biden kommer inte till klimattoppmötet

USA:s president Joe Biden kommer inte till klimattoppmötet i Dubai som börjar på torsdag. Det uppger en anonym källa i Vita huset för The New York Times. Biden har uttryckt stort engagemang i frågan och deltog i toppmötena 2021 och 2022, men uppges nu ha för mycket annat att göra.

Budgetbråk kan orsaka regeringskris i Israel

Oenighet om budgeten har skapat en allvarlig spricka i Israels regering. Förre ÖB:n Benny Gantz, enligt opinionsmätningarna landets mest populäre politiker, har tagit strid med bosättarhögern om hur mycket pengar som ska satsas på krigsinsatsen. Han får inget stöd av premiärministern och nu kan regeringen spricka, enligt The Times of Israel.

Irländare får Bookerpriset för dystopisk roman

Det prestigefyllda Bookerpriset går i år till den irländske författaren Paul Lynch för hans dystopiska roman ”Prophet Song” om ett framtida Irland där demokratin upphört att existera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.