Emilie Meng hittades död på julafton 2016. Hon hade då varit försvunnen i nästan ett halvår. Arkivbild från 2016. Foto: Scanpix Danmark/NTB/TT

32-åring misstänks formellt för mordet på Emilie Meng

Uppdaterad
Publicerad

Den 32-åriga man som sitter häktad misstänkt för olaga frihetsberövande och sexualbrott mot en 13-årig dansk flicka tidigare i år, misstänks nu även formellt för det sju år gamla mordet på Emilie Meng.

Söndagen 10 juli 2016 lämnar 17-åriga Emilie Meng sina vänner vid en tågstation i danska Korsør. Sex månader senare hittas hon död i en sjö 60 kilometer därifrån. Ingen grips för mordet.

Nästan sju år senare, 15 april, försvinner en 13-årig flicka i byn Kirkerup på sydvästra Själland. Hon har varit ute och delat ut tidningar. En massiv sökinsats inleds och först över ett dygn senare hittas flickan i en bostad i Korsør. Samtidigt grips en 32-årig man.

Presenterade nya misstankar

32-åringen har sedan en tid tillbaka suttit häktad misstänkt för att ha kidnappat och våldtagit den 13-åriga flickan och under onsdagen häktades han även för det olösta mordet på 17-åriga Emilie Meng. Han misstänks ha frihetsberövat, våldtagit och dödat 17-åringen genom strypning. Mannen misstänks även för ett försök att kidnappa en 15-årig flicka i höstas.

I målet med 13-åringen misstänks mannen på den högre graden, medan han i de två andra fallen misstänks på den lägre graden.

Dessa brott har han hittills nekat till, han har däremot tidigare delvis erkänt brott mot den 13-åriga flickan.

Mannen förekom i utredningen

Det har visat sig att 32-åringen långt tidigare har varit intressant i utredningen av mordet på Emilie Meng 2016.

Han var en av totalt 1 450 personer som hördes och dna-topsades, eftersom han 2016 ägde just en sådan bil som fångats av en övervakningskamera nära Korsør station vid tidpunkten för Emilie Mengs försvinnande.

Bilen har lokaliserats till Slovakien, där den beslagtogs den 25 april i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.