Tingsrätten i Næstved har kommit fram till att 33-åringen som åtalats för mordet på 17-åriga Emilie Meng är skyldig. Foto: Mads Claus Rasmussen

33-åring döms till livstid för mordet på Emilie Meng

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig man döms till livstids fängelse för mord och våldtäkt på Emilie Meng, samt långvarig kidnappning och sexuella övergrepp av en 13-årig flicka, förkunnar en dansk domstol.

Mannen döms även för barnpornografibrott. Han ska ha haft över 3500 bilder och över 550 videor med totalt över 100 timmars material på sin stationära dator.

Domstolen anser honom också skyldig till ett överfall på en 15-årig flicka 2022.

På eftermiddagen meddelar dansk domstol att mannen döms till livstids fängelse.

Meng försvann 2016

Emilie Meng försvann spårlöst en sommarnatt 2016 efter att ha hoppat av tåget i Korsør på Själland. Först på julafton samma år hittades hon, mördad och dumpad i en sjö.

Fallet förblev olöst under sju år innan polisen fick ett genombrott då mannen arresterades för kidnappningen av en 13-årig flicka år 2023.

Flickan försvann i samband med sitt helgjobb som tidningsutdelare i byn Kirkerup nära staden Sørbymagle på Själland. Hennes cykel, väska och mobiltelefon hittades i ett dike.

Ett dygn senare hittades hon i en bostad i Korsør. Mannen som greps för kidnappningen häktades sedan även för mordet på Emilie Meng.

Mannen har sagt att han kommer överklaga domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.