Avhoppen inleddes på tisdagskvällen med att toppministrarna Rishi Sunak och Sajid Javid lämnade premiärminister Boris Johnsons regering, i protest mot hans ledarskap.
”Jag har motvilligt kommit fram till att vi inte kan fortsätta så här”, twittrar den tidigare finansministern Rishi Sunak.
Han är en av flera ministrar som har publicerat sina avgångsbrev, adresserade till Johnson, på Twitter.
Storbritanniens finansminister Nadhim Zahawi, som tillsattes så sent som i tisdags, blev på torsdagen den sista av ministrarna att kräva Boris Johnsons avgång.
”Detta är inte hållbart och det kommer bara att bli värre: för dig, för det konservativa partiet och viktigast av allt, för landet. Du måste göra rätt och gå nu”, skriver han.
Tidigare bundsförvant sparkas
Flera ministrar anlände till 10 Downing street under onsdagskvällen. Enligt brittiska medier sammankallades mötesdeltagarna för att be Boris Johnson att avgå.
Men trots kritiken stod premiärministern fast vid att sitta kvar.
”Premiärministern kämpar vidare,” säger en källa från Downing Street till BBC.
Sent på onsdagen sparkade Johnson även en av sina kritiska ministrar – den tidigare bundsförvanten och bostads- och kommunminister Michael Gove. Gove hade dessförinnan uppmanat Johnson att avgå.
På torsdagen stod det dock klart att Boris Johnson kastar in handduken. Han har meddelat att han avgår som Toryledare, men vill fortsätta som premiärminister till dess att en efterträdare har utsetts.
Pincher- skandalen och ”Partygate”
Avhoppen kommer efter den senaste skandalen där den högt uppsatta parlamentsledamoten Chris Pincher tvingades avgå, efter anklagelser om att berusad ha tafsat på två män.
På tisdagen uppgav en före detta tjänsteman vid det brittiska utrikesdepartementet att Johnson kände till anklagelserna redan 2019, strax efter att han utsåg honom till minister, något som premiärministerns kansli har nekat fram till på tisdagskvällen.
Johnson erkände sedan för brittiska medier att han visst känt till anklagelserna.
Pincher-skandalen kommer i kölvattnet av den skandal som i brittisk press kallas ”Partygate”, och en efterföljande misstroendeomröstning inom Tories där Boris Johnson klarade sig med liten marginal.