Åtalet som kom 2019 handlar om bedrägeri, tagande av muta och trolöshet mot huvudman.
Benjamin Netanyahu anklagas för att ha tagit emot mutor för hundratusentals kronor för att gynna en filmproducents affärsintressen. Det handlar bland annat om cigarrer och champagne, rapporterar AP.
Premiärministern misstänks för att ha gynnat en mediemogul rättsligt, i utbyte mot positiv rapportering.
Han ska också ha ingått en uppgörelse med en stor tidningsägare om att försöka hämma den rivaliserande tidningens tillväxt, skriver Reuters.
Israelkännaren Anders Persson säger att det är ”väldigt allvarliga” anklagelser.
– De här tre fallen handlar om Netanyahus förehavanden med mäktiga personer i Israel och omvärlden. Han ska ha givit de här personerna olika typer av fördelar, det kan vara lagstiftning, i utbyte mot olika gåvor till honom och hans familj och fördelaktig bevakning i media.
Netanyahus svar: ”Inte cordon bleu”
Netanyahu nekar till allt och har beskrivit processen, där utredningen inleddes för åtta år sedan, som en ”häxjakt”.
– Jag har väntat åtta år på det här, på att säga sanningen som jag minns den, sa han i rättssalen, rapporterar Times of Israel.
Om de misstänkta mutorna i form av cigarrer och champagne sa han att han inte har tid för nöjen utan jobbar i princip konstant.
– Jag äter vid skrivbordet. Det är inte cordon bleu, det är inte servitörer i vita handskar.
Netanyahu menade att de flesta Israeliska medier är vänster och att han velat se fler medier som inte är ”kontrollerade av ett läger”.
Det är första gången som en israelisk premiärminister åtalas för brott. Flera har krävt premiärministerns avgång, medan andra menar att rättssystemet är partiskt, rapporterar AP.
Rättegången kan pågå i flera år
Premiärministerns advokater har flera gånger försökt skjuta upp vittnesmålet med hänvisning till kriget i Gaza.
Rättegången kan pågå i flera år, och frågan är hur premiärministern skulle kunna påverkas av en fällande dom.
Landet är splittrat i sitt stöd till Netanyahu, men han har stärkts i opinionsmätningar den senaste tiden, säger Anders Persson.
– Det är klart att han använder det i rättegången. Han använder också det faktum att han ser sig som en superstatsledare som sköter de här krigen samtidigt och interagerar med världsledare. Han använder det som ett argument för att han inte ska behöva vara så många dagar i veckan i rätten.