Det var i måndags som The Daily Mail publicerade citatet som den brittiske premiärministern ska ha vädrat till flera medarbetare i oktober förra året. Utbrottet kom i samband med ett möte om en andra nedstängning av landet.
– Inga fler jävla nedstängningar, låt döda kroppar staplas i tusental!, påstås Johnson då ha sagt.
Motvilligt ska Johnson gått med på en andra nedstängning i november. I januari skulle landet även komma att stänga ned en tredje gång för att minska den stora smittspridningen.
Efter de läckta uppgifterna har fler mediebolag, både BBC och ITV, hört med källor som bekräftat uttalandet.
– Vad jag vet är två av källorna beredda att öppet prata om det och även vittna om att detta hände under ed, sa ITV:s politiske redaktör Robert Peston i måndags.
Kallar uttalandet grovt snedvridet
Boris Johnson själv förnekar uttalandet. En talesperson till premiärministern menar att påståendet är grovt snedvridet.
”Under hela pandemin har vi gjort allt vi kan för att rädda liv och skydda folks försörjning”, säger talespersonen.
Men det påstådda uttalandet är inte Boris Johsons enda huvudbry. Under den senaste tiden har premiärministern hamnat i ett öppet bråk med sin tidigare chefsstrateg Dominic Cummings.
Cummings var länge Boris Johnson närmaste rådgivare och arkitekten bakom brexit. Men efter vad som beskrivs som en intern maktkamp med bland annat Johnsons fästmö Carrie Symonds lämnade han sin post i november förra året.
Miljonrenovering kan ha varit olaglig
I ett blogginlägg menar han att Boris Johnson föreslagit att partidonatorer skulle kunna hjälpa till att finansiera en påkostad renovering av premiärministerns privata våning på Downing Street. Cummings ska ha påtalat att planerna var ”oetiska, dumma och eventuellt olagliga”.
Oppositionen i Labour har krävt en grundlig utredning av renoveringen som rapporteras ha kostat 200 000 pund, omkring 2,3 miljoner kronor. På onsdagen bekräftade valkommissionen att de nu utreder renoveringen efter misstankar om att brott kan ha begåtts. Enligt Sky News handlar det om deklarationer som inte ska ha inrapporterats korrekt.
”Vi har kommit fram till att det finns rimliga skäl att misstänka att ett eller flera brott kan ha inträffat”, skriver kommissionen.