Den brittiske justitieministern Geoffrey Cox har sedan tidigare presenterat den rättsliga utredningen för regeringen. Den summerar de juridiska aspekterna av EU-utträdet. Den är i mångt och mycket en sammanfattning av det 538 sidor långa utträdesförslaget som godkänts av EU.
Men parlamentsledamöter i det brittiska underhuset har inte fått ta del av hela utredningen. På tisdagskvällen röstade de ned regeringen och krävde att dokumentet skulle släppas i sin helhet. Röstsiffrorna blev 311 ledamöter för och 293 mot.
”Historiskt”
Enligt brittiska medier, däribland The Independent, är det en historisk nedröstning eftersom parlamentet för första gången förklarat att regeringen har brist på respekt och har åsidosatt parlamentet.
Regeringen svarade med att de kommer att offentliggöra utredningen i sin helhet på onsdag. Vissa ledmöter tror att dokumentet avslöjar vilka bekymmer Geoffrey Cox har med Theresa Mays utträdesförslag.
I utredningen redovisas frågor som gränsen mot Nordirland, hur stor påverkan EU-domstolen i Luxemburg ska ha över Storbritanniens lagstiftning och att landet fortsatt ska ingå i EU:s tullunion om inte parterna sluter ett handelsavtal till december 2020.
Stort motstånd
Premiärminister May möttes av motstånd från alla håll när hon på tisdagen höll ett anförande i parlamentet, som start på en fem dagar lång brexitdebatt som mynnar ut i en omröstning den 11 december.
Såväl opposition som ledamöter inom hennes eget parti säger att de kommer att rösta ner förslaget.
– Tro inte att om ni röstar ner det här avtalet så kommer ett nytt mirakulöst att framträda, sade Theresa May.
Om landet skulle hålla en andra folkomröstning skulle den sannolikt bli jämn, och sedan dröjer det inte länge innan krav på en tredje ställs, fortsatte May.
– Jag har aldrig sagt att det här avtalet är perfekt. Det är själva grejen med en förhandling.
May har dagarna efter att utträdesförslaget godkändes av hennes egen regering lobbat hårt. ”Det här är avtalet som levererar det som det brittiska folket önskar”, har varit ett återkommande mantra i intervjuer och framträdanden.
Labourpartiet med ledaren Jeremy Corbyn i spetsen har inte dragit sig för att kritisera henne och även öppnat för just en andra folkomröstning om brexit.
– Det här avtalet skulle sätta oss i en sämre sits, sade han i parlamentet på tisdagen.
Oppositionen hotar också med en misstroendeomröstning för att avsätta Toryregeringen om avtalet inte går igenom.