Han står barfota på en mörklila matta iklädd en blå t-shirt. I bakgrunden syns fönster som vetter ut mot ett grönskande landskap. Förra året släppte Indiens premiärminister Narenda Modi en serie med yogaklasser online – under ledning av en 3D-animerad version av sig själv.
Tiotusentals deltagare
Men det är inte bara på nätet som premiärministern visar upp sin yogaentusiasm. Sedan 2015 anordnar han massyoga i Indien för att fira internationella yogadagen den 21 juni – en dag Modi fick igenom i FN när han kom till makten.
– Han menade då att yoga är bra för alla, inte bara som träningsform utan också för själen – ett holistiskt förhållningssätt. Men det handlar även om att marknadsföra landet, Indiens ”soft power” och det hinduiska arvet som yogan ändå är en del av, berättar SVT:s Indienkorrespondent Malin Mendel i Morgonstudion.
Yogadagen firas över hela världen och på flera platser i Indien. Modi valde i år att närvara i staden Ranchi och på förhand räknade man med cirka 50 000 deltagare, berättar Malin Mendel.
Har blivit politisk fråga
Den populära yogan har även blivit en politisk fråga. Eftersom Narendra Modi är hindunationalist, liksom hans parti BJP, så driver de hinduiska frågor väldigt hårt, enligt Malin Mendel.
– De vill förvandla Indien till ett mer hinduiskt samhälle. Indien har otroligt många religiösa grupper och då blir det känsligt speciellt eftersom våldet mot de här minoriteterna har trappats upp.
Bland annat har kristna och muslimer i landet ifrågasatt varför det hinduiska både uppmärksammas och får mycket pengar. Modi har exempelvis startat ett yoga-ministerium för att bevara traditionen.
Spänningarna har ökat i landet
Premiärministern gjorde succé i valet för några veckor sedan med sitt parti BJP och Modi svors in för en ny femårsperiod. Under hans tid vid makten har spänningarna ökat mellan hinduer och muslimer. Även våld och förföljelser mot kristna har ökat.
Premiärministern själv har vid flera tillfällen hävdat att han tjänar alla indiers intressen, oavsett religion.