Fjället Stetind i norska Nordland. Foto: Jonas Redin

Deltagare i nytt program dog under inspelning i Norge

Uppdaterad
Publicerad

En svensk man som var deltagare i en ny kommande realityserie producerad av TV4 har dött under inspelning i Norge på onsdagen, rapporterar VG.

Norsk polis bekräftar för TT att en svensk man i 50-årsåldern avlidit i hjärtstopp.

– När vi kom till platsen pågick redan hjärt- och lungräddning, men strax därefter förklarades han död, säger Lars Halvorsen, jourhavande befäl vid norsk polis, till TT.

Mannen medverkade i det svenska realityprogrammet ”Berget”, där 15 okända svenskar ska bestiga det 1 392 meter höga berget Stetind i norska Nordland.

Programledare är rapparen Petter Alexis Askergren, som under natten uttryckte sina kondoleanser på Instagram:

”Jag är chockad! Det här känns overkligt, så sorgligt.” skriver han.

Inget beslut om resterande inspelning

Inspelningarna startade på tisdagen och var planerade att pågå under två veckor, uppger TV4. Karin Nyman, HR-chef och kommunikationsdirektör på kanalen, säger att man ännu inte har tagit något beslut om resterande inspelning av programmet.

– Fokus just nu i den här svåra stunden är att ta hand om anhöriga, deltagare och medarbetare och se till att alla får det stöd de behöver. Alla andra beslut får vi fatta senare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.