Hennes porträtt dyker upp överallt på frimärken, mynt och sedlar. Även hennes initialer pryder postlådor, polis- och vaktuniformer och statliga skyltar över hela Storbritannien. Att byta ut allt blir en enorm ekonomisk ansträngning och kan ta flera decennier, enligt brittisk media.
Vi har listat de största ändringarna som väntar.
Mynt och sedlar
29 miljarder, det är så många mynt med Elizabeth II:s profil på som cirkulerar i landet. Den senaste designen är från 2015, då hon var 88 år gammal.
Nu ska den nye kungens porträtt pryda betalmedlen. Det är dock ingen snabb bytesprocess. Efter att de utformats ska de godkännas i flera led, slutligen av kungen själv.
Aktuella sedlar med ett porträtt av drottningen fortsätter att vara ett giltigt betalningsmedel, uppger Bank of England.
Ny valuta kommer så småningom att tryckas och distribueras över hela Storbritannien. Då kommer den gamla valutan gradvis att fasas ut, när sedlarna och mynten så småningom slits ut.
Frimärken och postlådor
Sedan 1967 har alla frimärken utgivna av Storbritanniens posttjänst Royal Mail haft en präglad siluett av drottning Elizabeth II:s ansiktsprofil.
Royal Mail kommer nu att sluta producera frimärken med drottningen och ska påbörja processen med att skapa nya med kung Charles på, rapporterar BBC.
Förutom att sätta monarken på frimärken, sätter Royal Mail ett kungligt monogram på många postlådor.
Mer än 60 procent av Storbritanniens 115 000 postlådor bär märket EIIR – E för Elizabeth och R för Regina, vilket betyder drottning. Alla nya postlådor ska nu få kungens monogram – men eftersom antalet nya lådor som installeras är ganska lågt kan det dröja innan dessa syns.
Pass och polisuniformer
Alla brittiska pass är utfärdade i ”Hennes Majestäts” namn och är ännu giltiga för resor, men för nya pass kommer formuleringen på insidan av främre omslaget att uppdateras till ”Hans Majestät”, uppger Mirror.
Polisen i England och Wales kommer att behöva ändra drottningens kungliga monogram på sina hjälmskyltar.
Nationalsången
Storbritanniens nationalsång kommer inte längre att vara God Save the Queen, enligt brittisk media.
Den återgår till versionen för en manlig monark, som är God Save the King, med alla pronomen i texten ändrade till manliga.
Denna version av nationalsången användes senast 1952 när George VI satt på tronen.