De våldsamma upploppen i Frankrike är inne på sitt sjätte dygn efter att 17-årige Nahel Merzouk sköts till döds av en polis i Parisförorten Nanterre.
För tredje natten i rad placerades 45 000 poliser ut över hela landet för att försöka stoppa protesterna. Natten mot måndag har dock varit lugnare. Vid 03-tiden ska 78 personer ha gripits i hela landet enligt inrikesdepartementet, rapporterar Le Figaro.
Krismöte – och nya möten
På söndagskvällen höll Frankrikes president Emmanuel Macron ett krismöte tillsammans med landets toppministrar och säkerhetstjänstemän för att diskutera den kaotiska situationen i landet, rapporterar Le Monde.
Frågan om ett undantagstillstånd ska införas ska även ha diskuterats.
Enligt franska medier meddelade president Macron efter mötet att han under måndag och tisdag ska ha nya möten med politiska ledare och borgmästare i de drabbade områdena.
– Han ska träffa 220 borgmästare från olika regioner i Frankrike för att diskutera vad man har gjort och vad man kan göra för att dämpa den här situationen, säger SVT:s utrikesreporter Regina Svedberg Ågren, på plats i Frankrike.
Statsmakten kan få mer makt
Ett undantagstillstånd skulle innebära att den franska statsmakten i så fall får tillfälliga rättigheter för att hantera det nödläge som råder.
Efter att upploppen startade har framför allt franska högern och extremhögern efterfrågat att regeringen inför undantagstillstånd.
Senaste gången Frankrike införde undantagstillstånd var under upploppen 2005.
De första domarna har fallit
Efter fem nätter av upplopp föll de första fällande domarna mot personer som deltagit i upploppen rapporterar Le Parisien på söndagen.
Två unga vuxna som bland annat ska ha krossat glas på vägbanan för att hindra säkerhetsstyrkor och även tänt eld på barrikader har dömts till fyra månaders villkorliga fängelsestraff och samhällstjänst.
Personerna är kända av polisen sedan tidigare.