Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har varit magsjuk. Arkivbild. Foto: Turkiska ordförandeskapet/AP/TT

Erdogan framträdde efter hälsoproblem

Uppdaterad
Publicerad

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har framträtt offentligt för första gången på tre dagar. Enligt presidentens stab har han lidit av en magsjuka.

I samband med ett flygevenemang under lördagen syntes Erdogan gå upp på scenen och kasta blommor till publiken. Han kom till evenemanget i sällskap av Azerbajdzjans president Ilham Aliyev och Libyens premiärminister Abdul Hamid Dbeibah.

I fredags tvingades Erdogan ställa in ett framträdande i samband med hans intensiva valkampanj, i tisdags likaså.

Se när Erdogan tvingas bryta tisdagens tv-intervjun i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man hör ett krystande. Det låter som att Erdogan har svårt att få luft”, säger SVT:s Turkietkorrespondent. Se den omtalade intervjun i klippet. Foto: Kanal 7

”Vila på inrådan av läkare”

På onsdagen publicerade presidenten ett inlägg på Twitter där han meddelade att han tar en paus från kampanjarbetet inför det turkiska valet, som hålls den 14 maj.

”I dag ska jag vila på inrådan av mina läkare”, skrev Erdogan.

På torsdagen syntes dock presidenten till när han deltog vid invigningen av ett nytt kärnkraftverk över videolänk.

Olägligt avbrott

Kampanjavbrottet kom minst sagt olägligt för Erdogan. Opinionsmätningar tyder på att utmanaren Kemal Kilicdaroglu har en chans att ta över presidentposten när turkarna ska säga sitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.