Omröstningen gick igenom med 621 ja-röster och 49 nej-röster. 13 ledamöter var frånvarande vid röstningstillfället.
Efter beslutet i EU-parlamentet väntas medlemsländerna ge ett slutgiltigt klartecken till utträdesavtalet genom ett skriftligt godkännande under torsdagen.
Rördes till tårar
Innan omröstningen passade flera av parlamentarikerna på att säga några ord eller läsa upp tack- och avskedshälsningar till britterna. Flera av talen var känslosamma och i vissa fall ledde det till tårar bland de församlade.
Efter omröstningen slöt hela parlamentet upp i den skotska folksången Auld Lang Syne.
Lämnar på fredag
Den officiellt sista dagen för Storbritannien är fredag den 31 januari, ett datum som gällde oavsett omröstningen i parlamentet under onsdagen.
Först klockan 23, brittisk tid, på fredagskvällen sker själva brexit och en stor klocka som räknar ner sekunderna kommer att projiceras på 10 Downing Street och därfrån kommer även premiärminister Boris Johnson att hålla ett tv-sänt tal till nationen.
Går inte över en natt
Efter utträdet, närmare bestämt den 1 februari, kommer en övergångsperiod att börja ticka, med speciella övergångsregler, för att underlätta för både allmänhet och företagare. Perioden gäller fram till 31 december i år och medför att bland annat handel, ekonomiska stöd, arbete och resor fortsätter som vanligt.
Det som blir nytt är att de brittiska parlamentsledamöterna åker hem och att de brittiska ministrarna och tjänstemännen inte längre deltar i arbetsgrupps- och ministermöten inom EU.
Michel Barnier har varit EU:s chefsförhandlare i brexitfrågan och kommer att fortsätta leda förhandlingarna.
Inte riktigt klart ändå
Men även om utträdesavtalet nu formellt godkänts av EU-parlamentet återstår fortfarande förhandling av nya avtal, framför allt inom handeln. Förhandlingarna väntas inledas i slutet av februari. EU och Storbritannien ska också komma överens om hur relationen ska se ut i framtiden.
Under tiden fortsätter Storbritannien att vara en del av EU:s inre marknad och tullunionen samt betala till EU-budgeten. Svenskar utan brittiska medborgarskap som vill bo i Storbritannien måste också ansöka om ”settled status”, ett nytt permanent uppehållstillstånd.
Brexit – vad händer nu?
Den 31 januari klockan 23.00, brittisk tid, går Storbritannien ut ur EU, i enlighet med det utträdesavtal som i förra veckan slutligt godkändes från brittisk sida och som den här veckan formellt kommer att accepteras av EU.
För att underlätta för allmänhet och näringsidkare gäller övergångsregler fram till den 31 december 2020. Under den tiden fungerar exempelvis all handel, arbete, boende, jordbruksstöd och så vidare som förut. De enda praktiska skillnaderna tills vidare blir att Storbritanniens EU-parlamentsledamöter åker hem och att brittiska ministrar och tjänstemän inte längre deltar i regelbundna arbetsgrupps- och ministermöten inom EU.
Under tiden måste nya avtal, framför allt på handelsområdet, förhandlas fram. Från EU:s sida väntas ministerrådet under februari enas om ett förhandlingsmandat till chefsförhandlaren Michel Barnier, varpå diskussionerna kan inledas. Om parterna behöver mer tid på sig krävs enighet senast den 1 juli om att förlänga övergångsperioden.
Källa: TT