Beslutet att beslagta ryska tillgångar runtom i Finland har sin grund i Rysslands annektering av Krim 2014.
Förra året beslutade skiljedomstolen i Haag att Ryssland skulle betala kompensation till ukrainska bolag som lidit skada av annekteringen. När Ryssland inte sedan betalade vände de sig till västländer med en förhoppning om att få ersättning genom beslagtagna tillgångar.
Finland nappade, och nu har Utmätningsverket i landet beslagtagit tiotals fastigheter, bostäder och tomter tillhörande den ryska staten.
– Speciellt Åland har varit mycket på tapeten. Där finns det strandtomter, en av dem har kallats för Putins sommarstuga. Många av de här fastigheterna står bara och förfaller. Det är tydligt att Ryssland inte har någon användning för dem, men ändå vill de inte göra sig av med dem, säger SVT:s Finlandskorrespondent Liselott Lindström.
Framtiden oklar
Beslutet har inte tagits emot väl av Ryssland som bland annat kallat upp Finlands ambassadör för att protestera.
– Finland har då försökt förklara att det här inte är en politisk process, utan att domstolarna är oberoende. Ryssland ser förstås saken på ett annat sätt. De ser det som en politisk provokation.
Vad som i slutändan kommer att hända med de beslagtagna fastigheterna är i nuläget oklart. I praktiken innebär beslutet än så länge bara att den ryska staten inte kan sälja eller överlåta tillgångarna till någon annan.
– Det är som en reservation så att säga just nu, så att de senare ska kunna utlösas i pengar som ska gå till de här ukrainska bolagen, säger Liselott Lindström.