Enligt uppgifter i österrikiska medier misstänks bakgrunden till händelsen handla om en långvarig konflikt mellan jägare i området. Foto: DANIEL BAYER

Flera skjutna i Österrike – borgmästare dödad

Uppdaterad
Publicerad

Minst två personer har skjutits ihjäl på landsbygden i norra Österrike, den ene personen är en lokal borgmästare. Polisen söker efter en misstänkt jägare som anses vara mycket farlig.

Enligt tidningen Kronen Zeitung hittades borgmästaren död på en äng tidigt på måndagsmorgonen. Gärningsmannen ska ha skjutit ihjäl minst en annan person. Enligt uppgifter till tidningen har även en tredje person dödats.

Händelsen inträffade i orten Kirchberg ob der Donau, som ligger i distriktet Rohrbach, inte långt från gränsen till Tyskland.

Det pågår en stor polisjakt efter skytten. Han uppges vara en jägare och beskrivs som ”mycket farlig” av polisen.

– Vi antar dessvärre att den eftersökte gärningsmannen bär på vapnet, säger polisens talesperson Ulrike Handlbauer till Oberösterreichische Nachrichten.

Har representerat regerande partiet ÖVP

Borgmästaren som rapporteras ha blivit ihjälskjuten, Franz Hofer, har representerat det konservativa och regerande Österrikiska folkpartiet (ÖVP).

Franz Hofer och den andra personen som bekräftats död, var båda jaktledare, enligt Kronen Zeitun.

Enligt uppgifter i österrikiska medier misstänks bakgrunden till händelsen handla om en långvarig konflikt mellan jägare i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.