Donald Trump.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Förstod direkt att det var allvar” – hör Donald Trumps egna ord om mordförsöket. Foto: SVT

Första utlåtandet om Trumps skada: Återhämtar sig

Publicerad

Kulan som träffade Donald Trumps öra under ett kampanjmöte för en dryg vecka sedan var mindre än 0,6 cm från hans huvud. Den tidigare presidenten kommer att återhämta sig, säger läkaren som behandlat honom.

En vecka efter mordförsöket på Donald Trump släpper hans stab ett läkarutlåtande om den tidigare amerikanska presidentens tillstånd.

Enligt Ronny Jackson, en trogen Trumpsupporter som också var hans läkare under tiden i Vita huset, var kulan som avlossades mindre än 0,6 centimeter från att träffa Trumps huvud. Istället träffade den toppen av höger öra.

Skottlossning mot Donald Trump

Har hyllat presidentens gener

Den initiala svullnaden skadan orsakade har lagt sig och örat har börjat läka men Trump får fortfarande blödningar som kräver förband i perioder. Längre fram kommer Trump få gå igenom en hörselundersökning.

”Sammanfattningsvis mår den tidigare presidenten Trump bra, och han återhämtar sig som väntat från skottskadan som han fick i lördags eftermiddag”, skriver Jackson.

Jackson är i dag republikansk ledamot i representanthuset. Under tiden som Trumps läkare i Vita huset blev han känd för att ha hyllat presidentens ”otroliga gener”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot Donald Trump

Mer i ämnet