Regeringen planerar att driva igenom ett beslag på 75 vita farmares gårdar trots ett utslag i den afrikanska samarbetsorganisationens SADC:s domstol, där man säger att de 75 vita farmarna utsätts för diskriminering.
Mugabes regering tillbakavisar påstå- endet och menar istället att det hand- lar om en korrigering av maktbalansen.
-De dagdrömmer. Vi tänker inte ändra på vår markreform, säger ministern med ansvar för markfrågor, Didymus Mutasa, i den regeringskontrollerade tidningen The Herald.
-Det är inget speciellt med de här 75 gårdsägarna. Vi kommer att ta fler farmer. Det är ingen diskriminering mot farmare utan en korrigering av obalansen i markfördelningen.
Maktlös domstol
Uttalandet innebär ett nytt bakslag för SADC (Södra Afrikas utvecklingsgemenskap), vars domstolsbeslut ska vara bindande för de 15 medlemsländerna.
Tribunalen inrättades för att garantera att medlemmarna respekterar samarbetsorganisationens stadgar i fråga om mänskliga rättigheter och egendomsrätt.
SADC, där bland andra Sydafrika, Tanzania, Angola, Mocambique och Zimbabwe ingår, har visat sig ur stånd att påverka Mugabe trots åratals försök.
Framför allt har organisationens förslag till samlingsregering fallit på grund av motstånd från parternas sida.
Kritiker anser att den zimbabwiska regimens tidigare beslag av vita gårdar har skyndat på Zimbabwes ekonomiska kris, som nu har blivit så djup att hälften av landets 13,5 miljoner invånare mycket snart kommer att behöva mathjälp enligt FN.
De svarta bönder som tagit över de vitas gårdar har inte haft kunskaperna för att göra driften lönsam.
Vattenbrist och kolera i Harare
Den senaste tiden har också allvarliga problem uppstått med vattenförsörjningen i huvudstaden Harare, samtidigt som en koleraepidemi har nått staden.
Det statliga vattenverket beklagade att det från och med i söndags inte längre kunde pumpa ut vatten till Harares 1,6 miljoner invånare därför att en viktig kemikalie för rening av vattnet har tagit slut.
Invånarna går nu omkring med dunkar i hopp om att få tag på brunnar eller cisterner där de kan hämta vatten. En del försöker gräva grunda brunnar på sina gårdar.
De som har råd har redan skaffat sig individuella brunnar och tankar.
Koleran är landsomfattande och hittills har 11 000 fall rapporterats medan 425 människor sägs ha dött av sjukdomen, som sprids via vattentäkter.