Det är omkring en halv mil mellan de två museerna mellan vilka kvarlevorna från faraonerna fördes. Processionen följde en kronologisk ordning. Den äldste faraon Sekenenre Taa II, som härskade i Egypten för 3 600 år, sedan fick fara först.
Förflyttningen, kallad den gyllene paraden, inleddes på lördagskvällen, efter en konsert som hyllade händelsen. Förutom de många åskådare som ville följa paraden, så var säkerhetsarrangemangen omfattande.
De utsmyckade vagnarna hade en specialbyggd fjädring för att stötskydda mumierna. De kungliga kvarlevorna var inkapslade i kvävgasbehållare.
Konungarnas dal
De mumifierade kungligheterna härrör nästan allihop från en egyptisk epok som i historieböckerna brukar kallas Nya riket (cirka 1550-1070 före Kristus).
Flytten gick från Egyptiska museet vid Tahrirtorget i centrala Kairo till Nationalmuseet för den egyptiska civilisationen (NMEC) i stadsdelen Fustat.
– Vi valde civilisationsmuseet för vi ville för första gången ställa ut mumierna på ett civiliserat sätt, för utbildning, och inte för underhållning, som är fallet på Egyptiska museet, säger den egyptiska arkeologen Zahi Hawass.
Det är inte första resan för de 22 mumierna. De hittades i två omgångar på gravplatser i Luxorområdet, bland annat i Konungarnas dal, som ligger omkring 50 mil söder om Kairo.
Hedrar mumierna
Med i paraden var även den historiskt betydelsefulla faraon Ramses II och drottning Ahmose-Nefertari.
– Genom att göra detta med pompa och ståt hedrar vi mumierna. Detta är Egyptens kungar, detta är faraonerna och detta är ett sätt att visa respekt, säger egyptologen Salima Ikram vid The American University i Kairo.
Direkt efter ankomsten till NMEC ska mumierna tillbringa ett par veckor i laboratorium. Därefter ska de ställas ut i en särskild hall för mumier, som utformats så att den liknar Konungarnas dal, skriver den brittiska public servicekanalen BBC.