Ända sedan Ryssland ockuperade Krimhalvön 2014 har Storbritannien och USA varit de huvudsakliga leverantörerna av krigsmateriel till Ukraina. Det är bland annat Saxon pansarfordon och Humwees och en stor leverans av Javelin-robotar som bekämpar stridsvagnar.
Britter och balter
Drygt en månad före Rysslands stora anfall meddelade Storbritannien att de skickar ett hemligt antal vapen mot stridsfordon. Strax därefter rapporterades att brittiska transportplan gick i skytteltrafik till och från Ukraina.
Det offentliggjordes senare att det var bland annat 2 000 Robot 57, en lätt pansarvärnsrobot för bekämpning av stridsvagnar och pansarskyttefordon. Roboten har utvecklats av Saab-Bofors i Sverige och tillverkats i Storbritannien.
Nästan samtidigt meddelade de Baltiska länderna att de skickar pansar- och luftvärnsrobotar.
Storoffensiven
Efter att den ryska storoffensiven i Ukraina inleddes torsdagen 24 februari uppgav flera länder att de skulle skicka krigsmateriel.
Tyskland, som tidigare sagt tvärt nej till vapenleveranser med hänvisning till landets mörka förflutna, sade plötsligt att även de går med på att skicka vapen. Det är 1 000 pansarvärnsrobotar och 500 luftvärnsrobotar av modellen Stinger.
Ukraina har även använt turkiska drönare. De har avfyrat robotar från luften mot ryska stridsfordon på mariken.
Nordiska länderna
På söndagskvällen meddelade Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) att Sverige donerar 5 000 Pansarskott 86. Det är första gången som Sverige skickar vapen till krig sedan 1939.
Även Danmark meddelade att de skickar 2 700 pansarskott. Och Finland säger att de sänder 2 500 automatkarbiner och en stor mängd ammunition. Norge sade på måndagen att de skickar 2 000 pansarskott av modellen M72.
På måndagen utfärdade Rysslands utrikesministerium en varning till länder som levererar vapen.
Efter uttalandet stoppade Nato-länderna Polen, Slovakien och Bulgarien en planerad leverans av 70 äldre sovjetiska stridsflygplan (Mig-29/Su-25) till Ukraina, uppger amerikanska Politico på tisdagen.
Övriga vapenleveranser till Ukraina
Luxemburg: 100 pansarskott
Belgien: 2 000 kulsprutor
Nederländerna: 200 stinger robotar
Polen: 100 granatkastare, 8 drönare, Javlin robotar
Slovakien: Ammunition till artilleri, minröjningssystem
Tjeckien: Maskingevär, lätta vapen, ammunition
EU: 450 miljoner euro i bidrag till krigsmateriel
Källa: Reuters