Här avbryter brittisk polis dopfest – ger ut 115 000 kr i böter

Uppdaterad
Publicerad

”Det får vara slutfestat nu”, sa Sveriges statsminister Stefan Löfven på en presskonferens förra veckan. Slutfestat är det också i England och Wolverhampton där polis avbröt en dopfest med 20 gäster.

En familj i staden Wolverhampton i västra England hade samlats för en dopfest. Men det dröjde inte länge innan den festen var över. Polisen i West Midlands dök upp och avbröt festen då den bröt mot rådande coronarestriktioner i England. Man får nämligen inte umgås fler än sex personer samtidigt, utöver det måste restauranger och pubar stänga klockan 22.

Som på många andra platser i världen har landet en ökad smittspridning och Storbritannien närmar sig en miljon bekräftade fall av covid-19. Spridningen av coronaviruset ökar i alla åldersgrupper och över hela landet. Antalet sjukhusinläggningar och antalet döda till följd av covid-19 likaså.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet